Borsos tokány
Egyszerű, gyors és finom.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
2 ek. étolaj
2 ek. sertészsír
2 dl hideg víz
2 ek. liszt
500g szarvacska tészta(vagy bármilyen körettészta)
Elkészítés:
A húst megmosom, majd kockákra vágom, olyan falatnyira.
Az olajon megpárolom, "kifehérítem" a húst.
Engedni fog egy kis levet. Amikor már nincs rózsaszín hús, lezárom alatta a gázt.
A vöröshagymát apró kockákra aprítom, és a zsíron dinsztelem fedő alatt, én ilyenkor szoktam sózni, mert így hamarabb puhul a hagyma.
Borssal megszórom, ha egy kicsit megszalad a kezünk, nem gond, mert ennek az ételnek a bors a lelke. :)
Amikor elkészül a hagyma, ráborítom a húst, levével együtt, és annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje.
Amikor felforr, tartalékra vesszük, és kb háromnegyed óra alatt megpuhítjuk.
Amikor ez is megtörtént kb 1-2 ek-nyi lisztet szitálok rá(attól függ milyen sűrűre szeretnénk), és "puttyogósra" összeforralom.
A tésztát sós vízbe kifőzöm, leszűröm, és már tálalhatjuk is.
TIPP: Amikor kész van, fedővel lefedve hagyjuk kb 20 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!