
Kategória:
Egyéb receptek, Szószok, mártások, öntetek
Létrehozva:
2020-08-25 20:07:55
Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde
Kapormártás/kaporszósz
A töltött tök elengedhetetlen kiegészítője, de egyéb sültekhez is nagyon finom!
Hozzávalók:
étolaj
4-5 ek liszt
só
cukor
2 dl tejföl
1 húsleveskocka
5 ek kapor
és víz
Elkészítés:
Világos rántást készítünk olajjal és 4-5 evőkanálnyi liszttel. Csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy húsleveskockát, 3-5 dl vizet, sót, cukrot és az apróra vágott 5 ek kaprot.
Újra felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadunk 1 pohár tejfölt (2 dl) esetleg egy pici ecetet. (Ízlés szerint variálható az ízesítés.)
Jó étvágyat kívánok!