
Kategória:
Egyéb receptek, Befőtt, lekvárok, savanyúság
Létrehozva:
2020-08-06 21:48:53
Recept írója:
Sneider Rozália
Kovászos uborka
Nyáron nélkülözhetetlen savanyúság a házi kovászos uborka .A családom imádja.
Hozzávalok
2l víz
2púpos kanál só
Fokhagyma
Kapor
Kenyér
Elkészítés
Az uborkát megsikáljuk körömkefével,levágjuk a két végét,mivel jó nagyokat válogattunk, bevágjuk őket,
majdnem teljes hosszukban.Langyos víz ,hozzáadjuk a sót . Az üveg aljára rakjuk egy jó nagy csokor kaprot, majd belerakjuk
az uborkát.Beleszorjuk a megpucolt fokhagymát. Hagyunk annyi helyet, hogy bele szuszakoljunk egy szelet kenyeret, és öntsük fel a
sós vízzel, úgy, hogy a kenyeret is teljesen ellepje.Az üveget nem kell lezárni, elég letakarni egy kistányérral.Mehet ki a kertbe.
Mert a kovászos uborka nem a napot, szereti hanem a meleget.Az uborkánk 3-4 nap múlva lesz jó,kóstoljuk bátran.Ha elkészült, tegyük
át őket egy tiszta üvegbe,szűrjük rá a levet és tároljuk hűtőben.