Kategória:
Egyéb receptek, Befőtt, lekvárok, savanyúság

Létrehozva:
2020-06-10 14:41:21

Recept írója:
H. Jenőné


Káposzta saláta

Káposzta saláta pörköltekhez, sültekhez 2-4 fő részére.


Káposzta saláta


Hozzávalók 2-4 fő részére:

 

1 db kisebb fej káposzta,

zöldségek a díszítéshez, ami van otthon,

só, ecet, köménymag és cukor.

 

Elkészítése:

 

Káposztát leszeljük, ízlés szerint sózzuk,egy fél ek.ecetet öntünk rá, aki édesen szereti tegyen rá fél vagy egy ek. cukrot is.

Összekeverjük, majd állni hagyjuk egy fél órát, hogy az ízek összeérjenek.

Utána tálaljuk vagy egyben vagy adagokban, és díszítjük ízlés szerint. Köménymagot csak az tegyen rá, aki szereti!

Én egyben szoktam, mert így mindenki annyit szed amennyit el tud fogyasztani és nem marad a tányérokon.


Jó étvágyat!