Petrezselymes burgonya


Kategória:
Egyéb receptek, Köretek

Létrehozva:
2020-04-28 08:32:29

Recept írója:
H. Jenőné


Petrezselymes burgonya

Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom

Petrezselymes burgonya

 

Hozzávalók:
 
1-1,2 kg burgonya
1-2    csomó petrezselyem zöldje
         só, és néhány evőkanál olaj
       
 
Elkészítése:
 
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét, de az utolsó  kb. egy dl hagyjuk rajta.
 
utána:
 
-Tegyünk egy edénybe olajat,/ ha előzőleg rántott, vagy sült húst készítettük, akkor abból szűrjünk le egy keveset és azt használjuk, mert rendkívül jó ízt ad a burgonyának.
-Öntsük rá a főtt burgonyát, fakanállal kíméletesen keverjük át majd
-Tegyük rá az előzőleg, megtisztított és apróra vágott petrezselyem zöldet és ismét keverjük át óvatosan. Ha szükséges tegyél bele agy kicsi sót!
-Ezt a műveletet lassú tűzön és kíméletes kevergetés mellett tegyük néhány / 2-5/ percig, mert egyébként lesül.
 
Mi kicsit puhábban szeretjük. Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatod. 
Ha túl sok levet hagytál rajta, akkor tartsd kicsit tovább a tűzön kíméletes kevergetés mellett és elforrja a levét.
Megkapod a kívánt állagot.
 
Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom.

Jó étvágyat hozzá!